DESPRE NOI

Ideea de a fabrica ochelari Cardboard chiar în România (în Iași, mai exact) mi-a venit atunci când mi-am dat seama că pot fabrica ceva mult mai calitativ, mai ușor de folosit și mai accesibil decât ceea ce se găsește pe piață.

Prima oară, am intrat în contact cu ochelarii Cardboard la Simplon România. Și pe această cale aș dori să-i mulțumesc Roxanei Rugină. Pentru cei ce nu știu, Simplon este un program intensiv ce oferă cursuri de programare care a demarat în Franța iar România a fost prima țară în care s-a deschis o filială. Aici ne-au fost prezentați ochelarii Cardboard iar mie mi-au plăcut atât de mult, încât mi-am dorit să am și eu o pereche. În momentul în care am vrut să-i comand, a început aventura deoarece am constatat că toți ochelarii Cardboard de pe piață sunt fabricați în China, unii dintre ei cu reale posibilități de îmbunătățire.

Așa că am profitat de cunoștințele pe care le am și, împreună cu fratele meu, am pornit acest business. Am identificat producători locali de materie primă și am construit primii ochelari Cardboard fabricați în România, cu materiale românești.

Suntem mândri că facem ce ne place, că suntem apreciați de clienți și că majoritatea componentelor sunt cumpărate din România. Fiind o firmă locală, reușim să creem și locuri de muncă, la nivel local.

Victor & Cornel

Spre deosebire de ochelarii din China, ochelarii noștri:

Au magneții dubli ca dimensiune. În acest fel, există compatibilitate cu toate telefoanele care au busolă (compass), indiferent de mărimea acestora;
Magnetul de interior este lipit de carton. Spre deosebire de modelul din China, magnetul va rămâne fixat la locul lui, indiferent de mișcările pe care le faci.
Vin gata asamblați. Deci nu trebuie să urmărești un tutorial pentru a vedea cum anume trebuie îmbinată fiecare parte. Pur și simplu scoți ochelarii din cutie și pui telefonul.
Au modelul de elastic mult mai sigur și mai stabil. La modelul din China prinderea se face prin scai și adeziv, ceea ce înseamnă o viață foarte scurtă și pentru banda elastică dar și pentru ochelari. Mai mult de atât, la modelul din China fiecare elastic se poate folosi doar cu perechea lui de ochelari, pe când la modelul nostru orice Elastic Triplu poate fi folosit la orice pereche de Cardboard.
Lentilele sunt lipite și orientate corect, neexistând riscul să cadă și să le cauți pe jos. Sunt biconvexe cu o distanță focală de 45mm.
Partea din mijloc unde se atinge fruntea de ochelari are o folie de plastic protectoare. La modelul din China, acea folie lipsește iar cartonul se umezește de la transpirație, se înegrește iar aspectul estetic are foarte multe de suferit.